Visit Hässleholm

Natur och äventyr

Vågar ni er upp bland trädtopparna? Är barnen redo för ett äventyr i ett spännande vindskydd? Eller vill ni hellre sällskapa med fyrfota sötnosar? Här finns gott om upplevelser att välja mellan. Låt äventyret börja!

MultiLevel

Upplev spänning och äventyr och ha kul! Långa och snabba ziplines, klätterträd och höghöjdsbanor. Äventyr som inte kräver förkunskaper och där du kan åka zipline med din rullstol.

Tykarpsgrottan

Upplev en magisk värld 12 meter under jord! Trevligt besöksmål för hela familjen där du under en guidad visning får veta mer om både fladdermöss och fossiler.

Upplevelser på hästryggen

Upplev naturen från hästryggen och boka en turridning på islandshäst!

Alpackavandring

Häng med på en annorlunda vandring med alpackor längs med slingra skogsvägar eller boka en gårdsvisning och lär dig mer om gårdens djur. Missa inte ett besök i parken och titta på vallabies.

Prova fiskelyckan

Prova fiskelyckan! I Hässleholms kommun finns det flera fina fiskevatten, i sjö, å eller put & take.

Lekplatssafari

Utforska några av kommunens 54 olika lekplatser. Prova den senaste naturlekplatsen i raden, Skåneleken på Hässleholmsgården.

Gå i skogsmulles fotspår

Gå i skogsmulles spår i Ubbalt naturreseravt och lär dig mer om allemansrätten. Längs slingan på Näset får du små uppdrag av Skogsmulle att utföra.

Få igång pulsen med Klicken

Längs åtta av kommunens motionsspår hittar du tips på rörelseträning för hela familjen. Klicken med hans vänner visar vid varje station hur du ska göra och med hjälp av QR-koder får du korta instruktionsfilmer.

Frisbeegolf

Utmana familjen på en runda frisbeegolf på någon av de två banorna som finns i Djupadalsparken eller vid Åhusfältet strax utanför Hässleholm.

Skatepark och pumptrack

Prova pumptrackbanan i Stadsparken i Hässleholm och öva balans och nya färdigheter eller besök några av skateramperna i kommunen.

Sugen på ett dopp?

Är du sugen på ett dopp? I Hässleholms kommun finns det 13 olika badplatser att välja mellan. Föredrar du friluftsbad så är Vinslövs friluftsbad "Frillan" med uppvärmd pool något för dig.

Upplev Hässleholms kommun på cykel

Ta en cykeltur och upptäck den vackra naturen i de göingska skogarna runt Hässleholms kommun. Längs med turerna hittar du spännande besöksmål, restauranger och caféer samt trevliga boenden.

Ute och Cyklar - sommarens cykelutmaning

Häng med på sommarens cykelutmaning - Ute och cyklar! Upptäck Skåne på cykel i sommar och vinn fina priser.

En annorlunda övernattning

Boka en annorlunda övernattning i något av de arkitektriade vindskydden Birk, Birka och Ronja på Hovdala. Njut av en magisk utsikt över Finjasjön.

Leta checkpoints i naturen

Ta med familjen ut och leta checkpoints i naturen med Hittaut. En rolig aktivitet för stora som små. Välj om du vill gå eller cykla och var med och tävla om fina priser.

Service för dig