Visit Hässleholm

Mat och dryck

Maten är en stor del av den skånska traditionen. I Hässleholm med omnejd finns gott om matställen, restauranger, kaffestugor och caféer med traditionella smaker eller med helt nya influenser. På denna sida har vi listat ett urval av unika matupplevelser som finns att upptäcka runt om i kommunen.

Avsmakningsmeny uppe i trädtopparna

Tallrik med fint upplagd restaurangmat.

Mat lagad från grunden hos Treehouse Hovdala. Foto: Lars Toresson

Njut av mat lagad från grunden och med känsla för hantverket och kärlek till råvaran. Boka en sju-rätters avsmakningsmeny fem meter upp i luften på Treehouse Hovdala med en fantastisk utsikt över Hovdala naturområde och Finjasjön.

Streetfood-feeling i skogen

Bild på streetfood såsom chèvre chaud, vildsvinsisterband eller moules marinières hos The Ground.

Streetfoodfeeling i skogen hos The Ground. Foto: Lars Toresson

Under säsong kan du njuta av chèvre chaud, vildsvinsisterband eller moules marinières hos The Ground. Maten avnjutes på robusta träbänkar nedanför Treehouse Hovdala med magisk utsikt över Finjasjön.

À la carte meny i slottsmiljö

En tallrik med lax och rotfrukter och en bräda med börd och potatis.

À la carte meny i slottsmiljö på Hovdala slottsresturang. Foto: Stefan Petersen

På Hovdala slott strax söder om Hässleholm kan du avnjuta en À la carte meny i slottsmiljö eller smaka Hovdalatårtan som är bakad på ett gammalt recept från Fröknarna Ehrenborg som bodde på Hovdala slott.

Bistron mitt i skogen

Bild på ett fint dukat bord hos Rallarhustruns Veranda och Logi.

Tvåmansbistron i skogen som serverar lokal och ekologisk mat. Foto: Rallarhustruns Veranda och Logi

Rallarhustruns är en liten tvåmansbistro som serverar comfort food med lokal och ekologisk prägel. Njut av stenugnsbakad pizza, lokala delikatesser och annat gott från trakten i bistron som ligger härligt inbäddad i skogen strax söder om Hässleholm.

En mezeupplevelse från Mellanöstern

Tre skålar med olika meze-rätter.

Meze från Café Naomi. Foto: Sanna Rosell

På Café Naomi i Hässleholm njuter du av dofter, smaker och hemtrevlig stämning. Hälsosam och hemlagad mat inspirerad av det arabiska köket! Café Naomi är utnämnd som Travelers Choice på Trip Advisor.

Afternoon tea eller Chocolate o Noon

Chokladpraliner av olika sorter fint upplagda på ett serveringsfat

Afternoon Tea Foto: Madlén Sjögaardh

I mysiga choklad-, te- och kaffeboden Café Madrix mitt i Hässleholm, kan du testa smarriga bakverk och smörgåsar. Boka Afternoon Tee eller en Chocolate o Noon. Madrix har flera gånger kvalificerat sig till White Guide´s listningar över trevliga fikaställen.

Traditionell skånsk äggakaga bland pelargoner

Ett måste när du besöker Skåne är en skånsk "äggakaga" med stekt fläsk och lingonsylt, vilket bland annat serveras på Flädergården & Pelargonhuset i Vinslöv. Äggakakesöndagarna arrangeras vid ett par tillfällen under säsong. Glöm inte att förboka.

Vingårdspicknick i Vittsjö

På Värdshuset Furuliden i Vittsjö kan du boka en Vingårdspicknick. En härlig aktivitet om du vill njuta av naturen runt Vittsjö och samtidigt se något unikt. Välj om du vill vandra eller cykla till vingården. Du får med dig en picknickkorg med godsaker. Runt vingården finns det picknickbord där du kan njuta av din picknick.

Sök restaurangtips

Uppdaterad:

Service för dig