Visit Hässleholm

Resa hit

Det är enkelt att ta sig till Hässleholm oavsett om du kommer hit med bil, tåg eller buss. Hässleholm ligger mitt i norra Skåne, nästan mitt i Europa. och är en naturlig mötesplats tack vare goda kommunikationer till kontinenten, Köpenhamn och Stockholm.

Resenärer som kliver av ett tåg vid en tågstation.

Hässleholms Centralstation. Foto: Sarah Berg

Tåg

Hässleholm är en viktig knutpunkt i Öresundsregionen. Den täta tågtrafiken gör det enkelt att pendla till och från Hässleholm.

Med tåget når du Stockholm på 3 timmar och 45 minuter. Malmö når du på 45 minuter. Hässleholm har dagliga direktförbindelser till Kastrups flygplats och Köpenhamn via Öresundsbron.

Öresundstågen har tät trafik till Kristianstad, Lund, Malmö och Helsingborg. Pågatågen trafikerar sträckorna åt alla håll från Hässleholm och stannar på stationerna i Ballingslöv, Bjärnum, Hästveda, Sösdala, Vinslöv och Vittsjö. Krösatågen går från Hässleholm norrut genom Ballingslöv och Hästveda.

Buss

Skånetrafiken har bussar som trafikerar hela Skåne och orterna i Hässleholms kommun. Busstationen i centrala Hässleholm hittar du vid Centralstationen. Härifrån tar du också stadsbussarna till stadens olika delar.

Tykarpsgrottan och Hovdala slott och vandringscentrum är två stora besöksmål. Dit tar du dig med så kallad närtrafik, eftersom det saknas busslinjer som stannar på plasterna. Du behöver ringa och förboka din resa om du tänker resa med närtrafik.

Bil och husbil

Det finns flera olika vägar till Hässleholms kommun för dig som reser med bil. Om du kommer väster- eller österifrån tar du riksväg 21 till kommunen. Från Markaryd och Vittsjö norrifrån kör du längs väg 117. Från Osby och Växjö tar du dig hit via väg 23. Söderifrån från Malmö och Höör, når du Sösdala och resten av kommunen på väg 23.

Det finns goda parkeringsmöjligheter i Hässleholm. Om du ska ta tåget från Hässleholm och behöver parkera din bil en längre tid finns det anvisade platser för flera dygn. Det finns plats för husbil på ställplatser i anslutning till etablerade turistanläggningar.

Hyrbil

Taxi

Flyg

Vill du ta flyget till och från Hässleholm är den närmaste flygplatsen Kristianstad Österlen Airport som ligger cirka 45 minuters bilfärd från Hässleholm. Med flyget kan du ta dig mellan Stockholm och Skåne på cirka 50 minuter.

De andra flygplatserna som finns i Skåne är Malmö Airport och Ängelholm-Helsingborg Airport. I östra Blekinge finns också Ronneby Airport.

Från flygplatserna tar du dig med flygbuss eller taxi till närmaste stad, och sedan tar du tåget till Hässleholm. Du kan också hyra en bil av ett biluthyrningsföretag

För dig som reser internationellt är det nära till Skåne från Kastrups flygplats i Köpenhamn. Härifrån tar det endast cirka 1 1/2 timme att ta sig vidare till Hässleholm med Skånetrafiken och Öresundståget eller med bil via Öresundsbron.

Färjetrafik

Uppdaterad:

Service för dig