Visit Hässleholm

Kultur

Gå på hattjakt, väck nyfikenheten vid Sveriges största modelljärnväg och sjunk sedan ner i soffan på biblioteket och läs en bok - här finns mycket att upptäcka.

Hässleholms Modelljärnväg

Gör ett besök på Sveriges största modelljärnväg som är en modell av 1960- talets Hässleholm i skala 1:87. Här visas ett trettiotal tåg och mer än 1 km räls. Teknisk finurlighet och nostalgi, ett kul utflyktsmål för hela familjen.

Bibliotekets barn-och ungaavdelning

På Stadsbiblioteket i Hässleholm finns det massor att uppleva för dig som är barn eller ungdom. Var med i Sommarboken, gå en tipsrunda med äventyrstema, eller måla din godaste glass och var med i utlottning av riktiga glassar. Det finns alltid lego och målarbilder framme, och sommarens pyssel blir bland annat bokstavsarmband, färgglada blommor och olika pappersfigurer.

Sommaraktiviteter

För dig som barn och ungdom finns det mycket kul att hitta på under sommaren, både i Hässleholm Kulturhus och på andra ställen i kommunen.

Lilla Konstrundan för barn

Gå Lilla Konstrundan i centrala Hässleholm och upptäck skulpturer och former med nyfikenhet. Ladda ner appen Be here then och välj rundturen Lilla Konstrundan för barn.

Hässleholms Museum

Spana in stadens första brandbil och titta på landets troligen största utställning av svenska band- och hjulfordon. Förutom de militära samlingarna finns Brandkårsmuseum med brandbilar och brandutrustning samt Vagnmuseum med hästfordon bland annat från Hovdala Slott.

Hovdala slott hattjakt

Gå på hattjakt i slottsparken på Hovdala. Köp en karta i slottsbutiken och ge dig ut i parken och leta efter hattar. Skriv ner bokstäverna som står på hattarna, få ihop ett ord, har du rätt ord får du ta en sak från skattkistan.

Hovdala slott lånehyllan

På lånehyllan i butiken på Hovdala slott hittar du utomhusspel som styltor, kubb, plockepinn med mera. Låna en upptäckarsäck och fyll den med målargrejor, kikare etcetera och ge dig ut i parken.

Service för dig