Hässleholms kommun

Restaurangskolan

Välkommen till Restaurangskolan i Hässleholm. Hos oss äter du mat som är lagad av våra elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Restaurangskolan, rosa byggnad med flagga framför.

Kontakta oss

Rektor: Therese Lindecrantz
Besöksadress:Mellanhedsvägen 18, Hässleholm
Ring oss:
0451-26 85 69 Telefontid 10.00-15.00

Öppettider restaurangen

Butiken
Butiken är öppen  13:15-14:30 de dagar restaurangen är öppen och i mån av varor med start vecka 5

 

Bistron
Telefonbokning 10:30-13:00 0451-268569 de dagar restaurangen är öppen

Lunch serveras följande veckor:

Vecka 6-7 måndag,tisdag,torsdag,fredag

Vecka 9-10 måndag, tisdag

Vecka 12-15 måndag, tisdag

Vecka 17, 19-20 torsdag, fredag

Vecka 21-22 måndag, tisdag

Eftersom vi väntar på en ny skola, kan vi bara ta emot 14 personer i vår lilla Bistro

Lunch: Tre rätter gäller 225:-

Följ oss på instagram rl_jacobsskolan

Meny vecka 6

måndag-tisdag

Förrätt 1

Halstrad pilgrimsmussla med brynt sojasmör och pumpapuré Allergen: mjölkprotein, soja

Förrätt 2

Rökt anka med chevrecreme och äppelchutney Allergen: mjölkprotein

Fiskspisen

Stekt rödingfilé, vermouthsås och bakad jordärtskocka Allergen: mjölkprotein, selleri, vin,

Köttspisen

Helstekt biff, portvinssås och svampfylld cannelloni Allergen: mjölkprotein, ägg, vin, selleri, gluten

Dessert 1

Kanel och kardemummaglass med mandel och körsbär Allergen: mjölkprotein, ägg

Dessert 2

Vanilj o yoghurtpannacotta med karamellpäron Allergen: Mjölkprotein

torsdag-fredag

Förrätt

Liten tapastallrik med gratinerad grönmussla, friterade jätteräkor och friterad fiskkrokett serveras med citronaioli.

Gnocchi serverad med brynt smör, salvia, kapris, parmesan och pinjenötter.

Gazpacho serverad med tomat och basilikatoast.

Huvudrätt

Torskrygg serverad med rostad paprikasalsa på en bädd av potatisskivor.

Pluma med mojorojo, mojoverde och saltkokt potatis.

Dessert

Crema Catalana med apelsin.

Gino serveras med vaniljglass

Meny vecka 7

Måndag-Tisdag

Förrätt

Rådjursinnanlår med pepparrots crème och västerbottenpaj

Allergen: mjölkprotein, ägg, gluten

Fiskspisen

Räkfärserad spättafilé med skaldjurssås och gulbeta

Allergen: ägg, mjölkprotein, vin, selleri

Köttspisen

Entrecote Tyroliene, friterad potatis

Allergen: ägg, mjölkprotein, vin, gluten

Dessert

Messmörsglass med havtornscurd o chokladmaräng

Allergen: mjölkprotein, ägg

Dessert

Citronsuffle m blåbärssorbet Allergen:ägg, mjölkprotein

Torsdag-Fredag

Förrätt

Pilgrimsmussla med jordärtskockskräm.

Svamptoast med parmesankräm.

Potatis & ostsoppa.

Huvudrätt

Räkfylld rödspätta med remouladesås.

Örtbakad kalvtritrip med rotsaksgratäng.

Dessert

Chokladkaka med ganache serverad med hallongrädde.

Pavlova.


Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: