Hässleholms kommun

Kommun och politik

Ny förvaltningschef till tekniska förvaltningen

Alexander Hovander blir ny förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Hässleholms kommun. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott på ett extrainsatt sammanträde under tisdagen.

BIld föreställande den nya förvaltningschefen på tekniska förvaltningen Alexander Hovander i ljusblå skjorta och beiga byxor.

Alexander Hovander, ny förvaltningschef på tekniska förvaltningen. Fotograf Johan Funke

Tekniska förvaltningens nya chef är en gammal Tyringebo som satt ner bopålarna i Hässleholm.

Alexander Hovander är uppvuxen i Matteröd utanför Tyringe och bor idag i Hässleholm. Han kommer närmast från Perstorps kommun där han arbetat som förvaltningschef för Teknik och service sedan 2019.

- För mig är det viktigt att få vara med och utveckla ett så betydelsefullt serviceuppdrag i min hemkommun. Det är också en stor utmaning i jämfört med mitt nuvarande arbete, det tilltalar mig, säger Alexander Hovander.
Alexander Hovander tillträder den 1 augusti. Fram till dess är Mats Svensson förvaltningschef.

Alexander har drivit en viktig förändringsresa i Perstorps kommun. Han är en trygg och stabil ledare som kan driva och utveckla vår tekniska förvaltning i en bra riktning, säger kommundirektör Ulf Bengtsson.

Nu ser Alexander Hovander fram emot att arbeta i hemkommunen.

- Jag ser fram emot att få lära känna nya kollegor och medarbetare. Med min tidigare erfarenhet av den förändringsresa som vi gjorde inom Teknik och serviceförvaltningen i Perstorp, känner jag mig nu redo att ta mig an detta spännande uppdrag i min uppväxt- och hemkommun, säger Alexander Hovander och tillägger att det blir härligt att kunna cykla till jobbet.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: