Hässleholms kommun

Kommun och politik

Åsa Wallin och Eva Ahlkvist från Korpen nomineras till Hässleholms kommuns eldsjälar

Hässleholms kommun nominerar systrarna Åsa Wallin och Eva Ahlkvist från Korpen Hässleholm till årets eldsjälar från vår kommun. Med sin härliga utstrålning och smittande glädje har de under många år satt kommuninvånarna i rörelse.

För femte gången bjuder Skånes landshövding Anneli Hulthén in skånska eldsjälar till en middagsbuffé på Residenset i Malmö. I år är 42 skånska vardagshjältar inbjudna till middagen, som kommer hållas under nationaldagen den 6 juni.

De inbjudna har nominerats av kommunledningarna i Skåne för sina insatser och sitt engagemang inom olika områden. Bland årets eldsjälar återfinns bland annat idrottsfantaster, engagerade lärare och poliser samt entusiaster inom natur och kultur.

År 2024 nominerar Hässleholms kommun systrarna Åsa Wallin och Eva Ahlkvist från Korpen Hässleholm som årets eldsjälar. Motiveringen som kommunen har skickat in till Länsstyrelsen lyder som följer:

I gemenskap och glädje träffas människor hos Korpen Hässleholm för att hålla i gång kroppen, men även knoppen, genom den trivsamma sociala gemenskap som uppstår kring aktiviteterna. Oavsett om det gäller gymnastik, boule, spinning, tipspromenader eller vattengympa.

Systrarna Eva och Åsa kan sammanfattas med ett enda ord - ENERGI. Eva leder Må-bra-gympa och pensionärsgympa tre gånger i veckan. Åsa leder Energi-gympa en gång i veckan. Med smittande glädje har dessa eldsjälar verkat inom Korpen Hässleholm i många år. Deras härliga utstrålning sporrar många deltagare varje vecka, ibland uppåt 80 personer. Hur de outtröttligt kan hålla på år ut och år in till glädje för allmänheten är fantastiskt.

 

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: